Ruoka luo kohtaamisia – Food Camp tarjosi asunnottomille lounaan yhdessä Aseman Lapsien kanssa

May 26, 2020

 

Korona-aika on kohdellut kaltoin asunnottomia. Food Camp Finland halusi auttaa vaikeassa tilanteessa ja tarjosi yhdessä Aseman Lapsien ja kumppaniensa kanssa lounaan 500 asunnottomalle Helsingissä. ”Ruoka on hyvä tapa saada myös piilossa olevat ihmiset esiin ja liikkeelle”, Food Camp Finlandin toimitusjohtaja Riikka Kannas sanoo.

 

Food Camp Finland tarjosi tänään 26.5. yhteistyössä Aseman Lapset ry:n kanssa lounaan noin 500 asunnottomalle Helsingissä. Lämmintä lounasta oli tarjolla Kampin Narinkkatorilla sijaitsevassa Walkers-talossa. Lounasannoksia myös toimitettiin kolmeen Vailla vakinaista asuntoa ry:n ja Sininauhaliiton toimipisteeseen.

 

Koronarajoitusten takia vailla asuntoa olevat ovat joutuneet aiempaakin hankalampaan tilanteeseen. Moni on jopa nälässä, kun ruokaa on vaikea saada Helsingin keskustassa ja asuntoloista. Kun kohtaamisia ei ole, monet syrjäytyneet asunnottomat ovat nyt entistä pahemmassa pimennossa sosiaalityöntekijöiltä.

 

Tilanne huolestutti meitä. Ruoka on hyvä tapa saada ihmiset esiin ja liikkeelle. Niinpä otin yhteyttä Aseman Lasten hankepäällikkö Heikki Turkkaan, joka innostui heti ajatuksesta tarjota asunnottomille lounas. Myös yhteistyökumppanimme lähtivät saman tien mukaan talkoisiin”, Food Camp Finlandin toimitusjohtaja Riikka Kannas kertoo.

 

Currykana-lounas syntyi Food Camp Finlandin huippukokkien, ravintoloitsija Pekka Terävän ja keittiömestari Mikko Kaukosen (muun muassa Vuoden kokki 2019 ja Suomen edustaja tämän vuoden Bocuse d´Or -kilpailussa) johdolla. Yli kaksikymmentä vapaaehtoista Food Camp Finlandin työntekijää osallistui ruoan valmistukseen, pakkaamiseen ja jakamiseen. Lounaan raaka-aineet, ruoan yksittäispakkaukset ja henkilökunnan suojavarusteet lahjoittivat Food Campin yhteistyökumppanit Atria, Kespro, Arla Pro, Sinebrychoff, E.Ahlström ja Medanta.

 

Ravintola-alan työntekijät ja yritykset ovat itsekin vaikeassa tilanteessa. Siksikin on niin hienoa, kuinka innolla oma väkemme ja kumppanimme lähtivät auttamaan muita”, Riikka Kannas sanoo.

 

Aseman Lapset tarjosi lounaan tarjoilua varten Walkers-talon tilat ja oli mukana välittämässä viestiä tilaisuudesta asunnottomien keskuuteen. Walkers-talolla oli paikan päällä myös Helsingin kaupungin jalkautuvan sosiaalityön työntekijöitä.

 

Walkers-talo on nyt muuten tyhjillään, joten ehdottomasti lähdimme mukaan auttamaan. On tärkeää kohdata ihmisiä, jotta tiedämme, kuinka he voivat. Monilla suomalaisilla on vahva tahto pitää huolta myös kaikista heikoimmassa asemassa olevista, kunhan vain sopivat keinot löytyvät. Lounaan tarjoaminen on hyvä esimerkki siitä, että asioita saadaan aikaan yhteistyöllä”, Aseman Lapset ry:n hankepäällikkö Heikki Turkka sanoo.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Nappaa Vuoden Kokin reseptit talteen

May 23, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

© Food Camp Finland 2018
Tilaa uutiskirjeRekisteriseloste

Oiva-raportti