top of page

Suomalaisen ruokakulttuurirahaston tunnuspalkinnot ja apuraha 2023

Suomalainen ruokakulttuurirahasto jakaa vuonna 2023 tunnustuspalkinnot tahoille, jotka ovat ansiokkaasti ylläpitäneet ruokakulttuurin alueen klassikkoa tai pitkäaikaista perinnettä. Tunnustuspalkintojen saajat ovat tänä vuonna pitkän linjan ammattikalastajia, jotkut jo neljännessä sukupolvessa.


Tunnustuspalkinnot 2023

Vento Aalto, Pyhämaa

Leif ja Gerd Bergman, Geta, Ahvenmaa

Markku Kettunen ja Henna Majuri, Rantasalmi

Toni Rantamaa ja Seppo Laine, Merikarvia

Markku ja Paavo Törrönen, Lappeenranta


Apuraha 2023

Lisäksi jaettiin apuraha ravintola-alalla työskentelevän nuoren henkilön jatko-opintoja varten.

Suomalaisesta ruokakulttuurirahastosta myönnetään apuraha ravintola-alalla työskentelevän nuoren henkilön ruokakulttuurista osaamista syventävää koti- tai ulkomaista opiskelua varten. Apurahan saaja on tänä vuonna ravintolakokki Aino Kasanen. Hän oli Suomen 2023 Bocuse d’Or -joukkueen assistentti ja Johan Kurkelan työpari kilpailukeittiössä. Aikaisemmin Kasanen on työskennellyt muun muassa Savoyssa ja Olo Groupissa. Hänet tunnetaan näkemyksellisenä perfektionistina. Aino Kasanen on erittäin kunnianhimoinen nuori kokki, joka haluaa päästä urallaan pitkälle.

Suomalainen ruokakulttuurirahasto on Helsingin Suomalaisen Klubin säätiön perustama. Sen tarkoituksena on edistää suomalaista ruokakulttuuria ja sen tutkimusta sekä tukea henkilöitä ja tahoja, jotka sitä edistävät. Rahasto on toteuttanut tarkoitustaan jakamalla apurahoja ja tunnustuspalkintoja vuodesta 2014 alkaen. Rahaston alkupääoman on lahjoittanut pääkonsuli, tunnettu gastronomi Heikki Tavela. Päätöksen tunnustuspalkintojen ja apurahan saajista on tehnyt Helsingin Suomalaisen Klubin säätiön hallitus Suomalaisen ruokakulttuurirahaston hoitokunnan esityksestä. Hoitokunnan puheenjohtajana toimii KTM, restonomi Markku Halmeenmäki ja jäseninä radio- ja tv-tuottaja Aarno Cronvall, toimitusjohtaja Riikka Kannas, Chef Patron Helena Puolakka sekä professori Mari Sandell.


”Food Camp on tehnyt töitä alan arvostuksen ja kiinnostuksen kasvattamisen eteen yrityksen perustamisesta lähtien”, kertoo Riikka Kannas ja jatkaa ”olen todella otettu, että minulla on ollut tilaisuus olla mukana tekemässä esitystä tunnustuspalkintojen ja apurahan saajista.”Comments


Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page