Perheeseemme kuuluvat myös
nude.png

© Food Camp Finland 2018
Tilaa uutiskirjeRekisteriseloste

Oiva-raportti

Resepti: Halloweenin kurpitsakeitto

November 1, 2019

Tällä viikolla vietetään Halloweenia ja pyhäinpäivää. Keittiömestarimme Miikka Manninen ja Valtteri Leppikangas kehittivät kurpitsakeittoreseptin, joka sopii täydellisesti viikon teemaan. Olkaa hyvät!

 

Kurpitsakeitto (4 hengelle)

 

1 kurpitsa (butternut squash eli myskikurpitsa)

1 porkkana

2 keltasipulia

3 valkosipulinkynttä

1 chili

3 timjaminoksaa

2 dl valkoviiniä

1 l kanalientä

2 dl kermaa

100 g voita
 

Maustaminen:
oliiviöljy, suola, pippuri, vaalea balsamico

 

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
 

Halkaise kurpitsa pituussuunnassa puoliksi ja poista siemenet lusikalla. Aseta puolikkaat kurpitsat uunivuokaan kokonaisten valkosipulinkynsien ja timjamin kanssa.
 

Kaada kurpitsoiden päälle hieman oliiviöljyä ja mausta suolalla. Paahda uunissa noin tunti, kunnes kurpitsat ovat täysin kypsiä. Kaavi sen jälkeen puolikkaiden sisältö lusikalla talteen.
 

Kuori ja pilko sekä porkkanat että sipulit. Poista chilistä siemenet ja hienonna pieneksi. Sulata voi kattilassa ja kuullotta sipulia, porkkanaa ja chiliä noin 5 minuutin ajan. Lisää paahdettu kurpitsa ja valkoviini ja keitä puoleen.
 

Lisää seokseen kanaliemi sekä kerma ja keitä kasaan niin, että noin 1/3 nesteestä on haihtunut. Sekoita keitto blenderissä ja mausta suolalla, pippurilla sekä vaalealla balsamicolla.

 

Tags:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Nappaa Vuoden Kokin reseptit talteen

May 23, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts

November 8, 2019

October 3, 2019

September 24, 2019

September 13, 2019

Please reload

Archive