top of page

Kuka on Suomen Seafood Chef 2020?


Kalaruoka kuuluu vahvasti suomalaiseen ruokaperinteeseen. Itämeri ja tuhannet järvemme tarjoavat upeita raaka-aineita, joista kokit ympäri maata loihtivat mitä upeampia annoksia. Ensi vuonna selviää, kuka suomalaisista ammattilaisista ansaitsee itselleen ensimmäisen Seafood Chef -tittelin.

Seafood Chef on Pro Kala ry:n ja Food Camp Finlandin lanseeraama kilpailu, jossa etsitään Suomen taitavinta kala- ja äyriäiskokkia. Tuomaristo valitsee keittiömestari Pekka Terävän johtamana esikarsinnasta neljä kilpailijaa Gastro Helsinki -tapahtumassa käytävään finaaliin.

– Kala koetaan usein turhaan liian haastavaksi raaka-aineeksi, toteaa Terävä.

Kilpailulla halutaan paitsi korostaa kalojen ja äyriäisten erinomaisuutta raaka-aineena, myös kannustaa ammattikokkeja kalan- ja äyriäisten valmistamiseen ja tarjoamiseen entistä enemmän.

– Kala on raaka-aineena ainutlaatuisen monipuolinen. Se taipuu mihin tahansa maailman keittiöistä, Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja Katriina Partanen toteaa.

Hakuohjeet ja kilpailun säännöt löytyvät kilpailun nettisivuilta osoitteesta www.seafoodchef.fi. Esikarsinta on käynnissä nyt ja päättyy 19.1.2020. Tuomaristo valitsee suoraan finaaliin neljä kilpailijaa annoskuvan ja reseptin perusteella. Finaalissa 13.3.2020 valmistetaan ennakkotehtävänä ollut annos sekä alkuruoka.

Kilpailun järjestävät Pro Kala ry ja Food Camp Finland. Lisäksi kilpailua ovat mahdollistamassa pääyhteistyökumppanit Benella, Chipsters, Electrolux, Medanta ja Gastro Helsinki.

Lisätietoja antavat:

Katriina Partanen

Toiminnanjohtaja

Pro Kala ry

+358 40 0827 277

katriina.partanen@prokala.fi

Maarit Kivilahti

Projektijohtaja

Food Camp Finland Oy

+358 50 4144 267

maarit.kivilahti@foodcampfinland.fi

www.seafoodchef.fi

Pro Kala ry on kalan asialla. Yhdistys tiedottaa, tuottaa materiaalia ja järjestää erilaisia tilaisuuksia ja tempauksia. Pro Kalassa on mukana koko kalan ketju vedestä ruokapöytään saakka. Kala – helppoa, hyvää ja herkullista!

Tapahtuman järjestäjä, Food Camp Finland Oy, on yksi Suomen johtavista ruokailualan yrityksistä. Yrityksen missiona on muistuttaa ihmisiä syömisen kokemuksellisuudesta. Omien ruokailutapahtumien lisäksi Food Camp Finland järjestää tapahtumia, konsultoi ja kouluttaa foodservice-alan toimijoita ravintoloista ruokateollisuuteen. Yritykseen kuuluu myös korkeatasoinen catering-palvelu. Food Camp Finland on osa Olo Groupia, johon kuuluvat myös Michelin-tähti-ravintola Olo, Garden by Olo, Ravintola Nude, Ravintola Emo sekä viinien verkkokauppa Bottlescouts.

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page