Hemmottele isää

Isänpäivänä on mukava koota koko perhe ruokapöydän ääreen ja hemmotella isää herkullisella itsetehdyllä ruoalla. Tänä vuonna isänpäivän reseptin on laatinut Vuoden Kokki ja tuore Suomen Bocuse d'Or -edustaja, Mikko Kaukonen.

Naudan marmoriulkofilee pannulla 5:lle henkilölle

1 kg naudan ulkofileetä (esim. HK naudan ulkofilee, marmori)

Suolaa ja pippuria

Leikkaa lihasta kalvot pois. Leikkaa filee puoliksi pituussuunnassa.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Paista kuumalla pannulla molemmin puolin. Aseta lopuksi 100-asteiseen uuniin kypsymään, kunnes lihan sisälämpötila on 54 astetta. Ota liha uunista ja anna levätä 15 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile bearnaisekastikkeen ja lisukkeen kanssa.

Bearnaisekastike

250 g voita

2 rkl samppanjaetikkaa

4 keltuaista

Sitruunamehua

Suolaa ja Tabascoa

Nippu tuoretta rakuunaa

Sulata voi pannulla matalalla lämpötilalla. Nypi rakuunanlehdet varsista, pilko veitsellä ja aseta sivuun. Lisää keltuaiset ja etikka erilliselle pannulle.

Aseta lämpimälle liedelle ja vispaa, kunnes kastike paksuuntuu. Ota pannu pois liedeltä ja lisää sulatettu voi ohuena nauhana sekoittaen. Lisää Tabasco ja sitruunamehu. Lisää pilkottu rakuuna ja pidä kastike lämpimänä.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

© Food Camp Finland 2018
Tilaa uutiskirjeRekisteriseloste

Oiva-raportti