Resepti: Halloweenin kurpitsakeitto
Tällä viikolla vietetään Halloweenia ja pyhäinpäivää. Keittiömestarimme Miikka Manninen ja Valtteri Leppikangas kehittivät kurpitsakeittoreseptin, joka sopii täydellisesti viikon teemaan. Olkaa hyvät!
Kurpitsakeitto (4 hengelle)
1 kurpitsa (butternut squash eli myskikurpitsa)
1 porkkana
2 keltasipulia
3 valkosipulinkynttä
1 chili
3 timjaminoksaa
2 dl valkoviiniä
1 l kanalientä
2 dl kermaa
100 g voita
Maustaminen: oliiviöljy, suola, pippuri, vaalea balsamico
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Halkaise kurpitsa pituussuunnassa puoliksi ja poista siemenet lusikalla. Aseta puolikkaat kurpitsat uunivuokaan kokonaisten valkosipulinkynsien ja timjamin kanssa.
Kaada kurpitsoiden päälle hieman oliiviöljyä ja mausta suolalla. Paahda uunissa noin tunti, kunnes kurpitsat ovat täysin kypsiä. Kaavi sen jälkeen puolikkaiden sisältö lusikalla talteen.
Kuori ja pilko sekä porkkanat että sipulit. Poista chilistä siemenet ja hienonna pieneksi. Sulata voi kattilassa ja kuullotta sipulia, porkkanaa ja chiliä noin 5 minuutin ajan. Lisää paahdettu kurpitsa ja valkoviini ja keitä puoleen.
Lisää seokseen kanaliemi sekä kerma ja keitä kasaan niin, että noin 1/3 nesteestä on haihtunut. Sekoita keitto blenderissä ja mausta suolalla, pippurilla sekä vaalealla balsamicolla.