Muuripohjaletut by Arla


Kesän ehdoton ykkösjälkiruoka on kunnon muurinpohjaletut. Pitsireunaisten lettujen jujuna on ohrajauho, joka tuo oman hienon vivahteensa. Tarjoile letut kesämarjojen ja aidon kuohukerman kera. Ja juomaksi tietenkin jääkylmä maito!

Savolaiset muuripohjaletut n. 20 isoa lettua

1 l Arla Luomu Vanhanajan täysmaitoa

165 g / 3 kpl Luomu kananmunaa

160 g / 2,5 dl Luomu vehnäjauhoja

140 g / 2,5 dl Luomu ohrajauhoja

12 g / 1 rkl sokeria

5 g / 1 tl suolaa

Arla Meijerivoita paistamiseen

Lisäksi:

5 dl Arla Kuohukermaa

10 g / 1 rkl vaniljasokeria

5 dl kauden marjoja oman maun mukaan

Laita jauhot, kananmunat, sokeri ja suola kulhoon. Lisää 1/3 osa maidosta ja sekoita tasaiseksi.

Lisää loput maidosta ja sekoita. Laita jääkaappiin turpoamaan vähintään pariksi tunniksi. Tee taikina mieluiten edellisenä päivänä.

Kuumenna muuripohjapannu, lisää nokare voita ja paista testilettu. Jos pannun lämpö on sopiva, voidaan lettujen paisto aloittaa. Pyöräytä voinokare pannulla ja valuta taikinaa reunoilta sisäänpäin. Kun lettu on paistunut kauniin ruskeaksi, käännä ja paista vielä hetki. Tarjoile kotimaisten marjojen, kermavaahdon ja kylmän maidon kera.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

© Food Camp Finland 2018
Tilaa uutiskirjeRekisteriseloste

Oiva-raportti