Kauden mehuresepti by Paula Lundell


Kesällä on ihana nauttia kauden antimista, kuten raparperista ja mustaherukasta. Olo ja Garden by Olo -ravintoloiden baarimestari Paula Lundell on suunnitellut mehureseptin juuri näitä sesongin raaka-aineita hyödyntäen. Tämä juhlallinen mehu toimii hyvin esimerkiksi kesäjuhlien alkoholittomana alkumaljana tai kuuman kesäpäivän virvokkeena. Raaka-aineet saatat löytää omasta puutarhastasi!

Kesäinen raparperimehu

(1 litra valmista mehua)

6 dl raakaraparperimehua 3 dl mustaherukanlehtihauduketta 0,5 dl sitruunamehua 0,5 dl sokerilientä (tai sokeria liotettuna kuumaan herukanlehtiveteen)

Raakaraparperimehu Purista raaoista raparpereista mehua mehulingolla tai blenderillä. Blenderiä käytettäessä riko raparperit ja valuta mehu kankaan/tiheän siivilän läpi.

Mustaherukanlehtihauduke Aseta pari kourallista mustaherukankehtiä noin 75-asteiseen veteen ja hauduta vähintään 15 minuuttia.

Sokeriliemi

Sokeriliemi valmistetaan sekoittamalla 1/2 sokeria 1/2 vettä tai herukanlehtivettä.

Sekoita ainekset, jäähdytä ja nauti kylmänä!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

© Food Camp Finland 2018
Tilaa uutiskirjeRekisteriseloste

Oiva-raportti