top of page

Italialainen suosikkiresepti by Mikko Kaukonen


Tiramisu on italialainen jälkiruoka, jossa maistuvat kahvi ja täyteläinen mascarponejuusto. Vin Santo ja Marsala ovat perinteisimpiä kostukkeita, mutta amaretto tai konjakki toimii myös erinomaisesti. Suosittelemme kokeilemaan! Reseptin on laatinut keittiömestarimme Mikko Kaukonen.

Tiramisu 750 g mascarpone-juustoa 6 kpl kananmunia 180 g sokeria 3 dl espressoa 300 g ladyfingers-keksejä n. 4 cl amarettoa Kaakaojauhetta

Keitä espresso ja sekoita amareton kanssa. Kostuta keksit kahvi-amaretto-seoksella. Aseta keksit tiramisuvuokaan. Vatkaa keltuainen ja 140 g sokeria kovaksi vaahdoksi. Yhdistä mascarponen joukkoon. Vatkaa valkuainen ja loput sokerista (40 g) kovaksi vaahdoksi ja nostele mascarponen joukkoon. Voit maustaa massaa espressolla. Levitä kreemi keksien päälle ja koristele lopuksi kaakakojauheella. Anna tekeytyä jääkaapissa. Tiramisu on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Tags:

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page