top of page

Resepti: Focaccia


Helatorstain ja arkipyhän koittaessa tarjoutuu erinomainen mahdollisuus kokeilla uutta reseptiä.Focaccia on luonteikas leipä, jonka voi nauttia sellaisenaan, tapaksen kanssa tai voileivän asemasta. Tämä focaccia-ohje on Vuoden Kokki Mikko Kaukosen käsialaa. Focaccia

5000 g puolikarkeita vehnäjauhoja 120 g kuivahiivaa 150 g suolaa 250 g oliiviöljyä 4,5 l vettä kourallinen tuoretta rosmariinia 2 rkl sormisuolaa

Yhdistä kuivat aineet ja lisää oliviiöljy sekä vesi. Vaivaa taikinaa reilun vartin ajan ja anna huilia 45 minuuttia. Kaada taikina leipävuokaan ja painele pinnalle reikiä haarukalla. Nypi rosmariinin lehtiä, ripottele sormisuolaa päälle.

Paista 40 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Voit murtaa ja kastaa valmista leipää oliiviöljyssä sekä balsamicossa.

Tags:

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page