Nappaa Vuoden Kokin reseptit talteen


Vuoden Kokki 2019 Mikko Kaukonen jakaa Food Camp Finlandin uutiskirjeessä kesäreseptejään tulevien viikkojen ajan. Ensimmäinen resepti on nopea ja helppo clafoutis, jossa marjojen ja raparperin ansiosta maistuu jo lupaus kesästä!

Clafoutis

150 g sokeria 4 kpl kananmunia 1 dl maitoa 1 dl kermaa 160 g vehnäjauhoja 50 g voita Tuoreita marjoja (esim. vadelmia, mansikoita ja mustikoita) tai pilkottua raparperia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää lämmin kerma-maitoseos koko ajan sekoittaen. Siivilöi jauhot ja lisää sulatettu voi.

Voitele piirakkavuoka ja lisää tuoreet, kokonaiset marjat tai pilkottu raparperi pohjalle. Kaada taikina päälle.

Paista 180-asteisessa uunissa 12 minuuttia.

Kuva: ELO-säätiö / Santeri Stenvall

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

© Food Camp Finland 2018
Tilaa uutiskirjeRekisteriseloste

Oiva-raportti