top of page

Pekka Terävän suojatit valtasivat palkintosijat Vuoden Kokki -kilpailussa kuin norjalaiset hiihdossa


Vuoden Kokki -kilpailu järjestettiin viime viikolla Helsingin Messukeskuksessa. Finaalista tiensä podiumille taistelleet edustivat kaikki Pekka Terävän luotsaamaa Olo Group Oy:tä. Pekka Terävä korostaa, että Olo Group tekee töitä laatu edellä – päivittäin. ”Iso juttu on se, että nämä kaverit janoavat sekä ravintolassa että yksittäisinä kokkeina täydellisyyttä. Heidän pahin vihollisensa on heissä itsessään; sortumakohta on ylisuorittaminen. Neuvonkin aina, että kisassa tason pitää olla yhtä hyvä kuin arjessa ja se riittää”, Terävä painottaa. Voiton Vuoden Kokki kisassa vei Food Camp Finlandin Mikko Kaukonen. Hopean nappasi itselleen Lari Helenius Michelin-tähtiravintola Olosta. Lari oli kisaamassa ensimmäistä kertaa urallaan ja teki upean debyyttinsä nousemalla podiumille heti kättelyssä. Lari on työskennellyt Olon keittiössä pisimpään heti ravintoloitsija Jari Vesivalon jälkeen. Pekan uusimmasta ravintolasta, Nudesta tiensä taisteli kolmossijalle Johan Kurkela. Johan on nuoresta iästään huolimatta tehnyt alalla jo pitkän uran ja hänet on nähty kisaamassa lähestulkoon kaikissa alan kovimmissa kilpailuissa, kuten Bocuse d’Orissa.

Pekka Terävä on Suomen ensimmäinen Vuoden Kokki, vuosimallia 1995. Nuden keittiöpäällikkö Kalle Tanner oli taas Vuoden Kokki -vuosimallia 2018.

Vuoden Kokki 2019 -finaali 1. Mikko Kaukonen, Food Camp Finland, Helsinki 2. Lari Helenius, Olo, Helsinki 3. Johan Kurkela, Nude, Helsinki 4. Ville Korhonen, Savoy, Helsinki 5. Simo Paalanen, Grön, Helsinki 6. Lasse Lindström, Gastro Bar Sesonki, Järvenpää 7. Janne Blomqvist, Hotel Lilla Roberts / Krog Roba, Helsinki 8. Jarkko Pulkkinen, Hotel Ellivuori, Sastamala

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page