Runebergin torttu
Runebergin torttu 6 annosta:
100 g normaalisuolaista voita
1/2 dl sokeria
1/2 dl muscovadosokeria
1 luomu kananmuna
1 1/2 dl vehnäjauhoa
3/4 dl mantelijauhetta
1/2 dl digestive keksimurua
1tl leivinjauhetta
1/4 tl kardemumma, rouhittuna
1/2 tl raastettu appelsiinin kuori
3/4dl kuohukerma
Kostutus:
2 rkl vesi
1 rkl sokeri
2 rkl punssi
Päälle:
vadelmahilloa
tomusokerikuorrute (1 dl tomusokeria, 2 tl kylmää vettä)
Ohje:
Torttu:
Vaahdota voi ja sokerit vaahdoksi, lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten
Yhdistä appelsiininkuori ja kuivat aineet. Sekoita ne kerman kanssa massaan
Voitele torttu-vuoat ja vuoraa ne keksimurulla. Jaa massa tasaisesti vuokiin
Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 20min
Anna torttujen jäähtyä vuoissa
Kostutus:
Sulata sokeri kuumaan veteen ja lisää punssi
Kostuta tortut liemellä ja laita jääkaappiin ainakin muutamaksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään asti
Poista tortut vuoista, koristele vadelmahillolla ja tomusokerilla. Tarjoile.
Vinkki:
Tortuista saa gluteenittomia korvaamalla vehnäjauhot riisijauholla ja digestivemurun gluteenittomalla korppujauholla.