Runebergin torttu


Runebergin torttu 6 annosta:

100 g normaalisuolaista voita

1/2 dl sokeria

1/2 dl muscovadosokeria

1 luomu kananmuna

1 1/2 dl vehnäjauhoa

3/4 dl mantelijauhetta

1/2 dl digestive keksimurua

1tl leivinjauhetta

1/4 tl kardemumma, rouhittuna

1/2 tl raastettu appelsiinin kuori

3/4dl kuohukerma

Kostutus:

2 rkl vesi

1 rkl sokeri

2 rkl punssi

Päälle:

vadelmahilloa

tomusokerikuorrute (1 dl tomusokeria, 2 tl kylmää vettä)

Ohje:

Torttu:

Vaahdota voi ja sokerit vaahdoksi, lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten

Yhdistä appelsiininkuori ja kuivat aineet. Sekoita ne kerman kanssa massaan

Voitele torttu-vuoat ja vuoraa ne keksimurulla. Jaa massa tasaisesti vuokiin

Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 20min

Anna torttujen jäähtyä vuoissa

Kostutus:

Sulata sokeri kuumaan veteen ja lisää punssi

Kostuta tortut liemellä ja laita jääkaappiin ainakin muutamaksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään asti

Poista tortut vuoista, koristele vadelmahillolla ja tomusokerilla. Tarjoile.

Vinkki:

Tortuista saa gluteenittomia korvaamalla vehnäjauhot riisijauholla ja digestivemurun gluteenittomalla korppujauholla.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

© Food Camp Finland 2018
Tilaa uutiskirjeRekisteriseloste

Oiva-raportti