top of page

Makumuistoja ja uusia elämyksiä – Olo Group tarjosi itsenäisyyspäivän juhla-aterian perhe- ja sosiaa


Itsenäisyyspäivänä aivan Presidentinlinnan naapurissa kokoontui 70 lasta ja aikuista juhla-aterian ääreen. He olivat Helsingin kaupungin Perhe- ja sosiaalipalveluiden asiakkaita, joille juhla-aterian valmistivat Olo Groupin vapaaehtoiset työntekijät keittiöpäällikkö Mikko Pakolan johdolla.

Huippuravintoloistaan tunnettu Olo Group kutsui Helsingin kaupungin Perhe- ja sosiaalipalveluiden asiakkaita itsenäisyyspäivän juhla-aterialle nyt toista kertaa. Juhla-ateriasta lapsiperheille vastasi Garden by Olo -ravintolan keittiöpäällikkö Mikko Pakola yhdessä reilun kymmenen muun vapaaehtoisen ololaisen kanssa. Ja aivan kuten viime itsenäisyyspäivänäkin, myös tällä kertaa pormestari Jan Vapaavuori toi tilaisuuteen kaupungin tervehdyksen.

Idea itsenäisyyspäivän juhla-ateriasta syntyi viime vuonna, kun Olo Groupissa haluttiin osallistua Suomi 100 -juhlaan merkityksellisellä ja yhteisöllisellä teolla.

”Aluksi suunnittelimme tapahtumaa kanta-asiakkaillamme, mutta pian ajatuksemme kuitenkin muuttuivat: päätimme tarjota kohottavan elämyksen ihmisille, jotka eivät yleensä saa kutsuja hienoihin tilaisuuksiin ja joilla ei ole mahdollisuutta käydä ravintoloissa. Otimme yhteyttä Helsingin kaupunkiin, jossa ideasta innostuttiin saman tien”, Olo Groupin toimitusjohtaja Petri Lukkarinen kertoo.

Kaupungin perhe- ja sosiaalipalvelut valitsee, kenelle juhla-aterian kutsut lähtevät. Olo Groupin toive on, että vieraiksi kutsuttaisiin ennen kaikkea perheitä, jotta mahdollisimman moni lapsi ja nuori pääsisi nauttimaan juhlallisesta elämyksestä.

”Tunnelma oli jälleen aivan mahtava – lapset perheineen olivat selvästi odottaneet tilaisuutta ja valmistautuneet siihen antaumuksella. Itse olin ovella ottamassa vieraita vastaan, huolehtimassa heidän päällysvaatteistaan ja ohjaamassa heitä pöytiin, ja jo se oli monille elämys. Kokemus myös meille itsellemme niin palkitseva, että perinne saa jatkoa myös vuoden päästä.”

Mikko Pakola tarjosi vieraille perinteisiä joulumakuja moderneina tulkintoina.

”Suomessa joulu on niitä harvoja juhlia, jolloin koko perhe tai jopa suku kokoontuu yhteen ruoan ääreen. Menun ideana olikin tarjota erityisesti lapsille ja nuorille tällainen hieno kokemus. Tarjolla oli perinteisiä joulumakuja – kinkkua, lanttua, porkkanaa ja riisipuuroakin jossain muodossa – ravintolamme näköisesti valmistettuina. Halusin, että ateriasta jää makumuistoja ja jokin aivan uusi kokemus.”

Olo Groupin ja Helsingin kaupungin lisäksi tapahtuman tekivät mahdolliseksi Olon Groupin työntekijät.

”Ateria syntyy vapaaehtoistyönä, ja mukaan halusi tulla enemmän tekijöitä kuin tarvitaan. Viime vuonna jopa yksi asiakkaamme tuli mukaan ovimieheksi. On hienoa, että myös yhteistyökumppanimme innostuivat tapahtumasta ja olivat mukana sitä toteuttamassa tänäkin vuonna.”

Sekä ravintoloitsija että keittiöpäällikkö ovat tyytyväisiä, että juhla-ateria järjestettiin toista kertaa.

”Auttaminen on konkreettisia tekoja. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse, vaan aina voi pyytää apua – ihmiset ja eri tahot ovat lähteneet innolla mukaan tähän meidänkin ideaamme. Suomessa on nyt selvästi ilmassa yhdessä tekemisen ja auttamisen meininkiä”, Petri Lukkarinen sanoo.

Olo Group Oy on Michelin tähtiravintola Olon ympärille kasvanut persoonallisten huippuravintoloiden ja rajoja rikkovien ruokailuelämysten ryhmä. Ravintola Olon lisäksi ryhmään kuuluvat ravintolat Emo, Garden by Olo, Nude ja Mäntän Serlachius-museon yhteydessä toimiva Gösta. Groupiin kuuluu myös konsultointiin, tapahtumatuotantoon ja cateringiin erikoistunut Food Camp Finland sekä viinien verkkokauppa Bottlescouts.

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page