top of page

Pekka Terävän sienikeittoresepti


Vaikka tänä kesänä nähtiinkin varsin vähän sateita ja sienikausi on viivästynyt, löytyy metsien kätköistä nyt upeita kanttarelleja, suppilovahveroita ja tatteja. Tämä todettiin jo muutama viikko sitten Mäntässä, Food & Art -festivaalin aikana. Sateet ovat nyt rantautuneet Suomeen, mikä saa lisää sieniä ilmestymään hetkessä. Joten ämpäri kouraan ja sienimetsään! Tateista saa esimerkiksi herkullisen sienikeiton syysiltojen lämmikkeeksi. Huom! Kerää vain niitä sieniä, jotka tunnistat varmasti ;) Tattikeitto by Pekka Terävä (4:lle hengelle)

200 g tatteja 2 salottisipulia 2 valkosipulinkynttä 2 dl kanalientä Suolaa Mustapippuria ½ dl portviiniä, madeiraa tai sherryä 100 g voita paistamiseen 0,5 l kermaa Kuori ja pilko sipulit. Kuullota voissa pehmeiksi. Putsaa tatit, leikkaa kolmeen osaan ja leikkaa lopuksi viipaleiksi pituussuunnassa. Lisää sienet sipulien joukkoon ja jatka kuullottamista Lisää viini, kanaliemi sekä mausteet. Keitä n. 20 minuuttia ja lisää löysäksi vatkattu kermavaahto. Voit halutessasi soseuttaa keiton. Kiehauta keitto ja annostele. Koristele hienonnetulla lehtipersiljalla. Tarjoile keitto esim. voissa paistetun leivän kera.

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page