Pekka Terävän sienikeittoresepti

September 7, 2018

Vaikka tänä kesänä nähtiinkin varsin vähän sateita ja sienikausi on viivästynyt, löytyy metsien kätköistä nyt upeita kanttarelleja, suppilovahveroita ja tatteja. Tämä todettiin jo muutama viikko sitten Mäntässä, Food & Art -festivaalin aikana. Sateet ovat nyt rantautuneet Suomeen, mikä saa lisää sieniä ilmestymään hetkessä. Joten ämpäri kouraan ja sienimetsään!

Tateista saa esimerkiksi herkullisen sienikeiton syysiltojen lämmikkeeksi.
Huom! Kerää vain niitä sieniä, jotka tunnistat varmasti ;)


Tattikeitto by Pekka Terävä
(4:lle hengelle)


200 g tatteja
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
2 dl kanalientä
Suolaa
Mustapippuria
½ dl portviiniä, madeiraa tai sherryä
100 g voita paistamiseen
0,5 l kermaa

Kuori ja pilko sipulit. Kuullota voissa pehmeiksi. Putsaa tatit, leikkaa kolmeen osaan ja leikkaa lopuksi viipaleiksi pituussuunnassa. Lisää sienet sipulien joukkoon ja jatka kuullottamista Lisää viini, kanaliemi sekä mausteet. Keitä n. 20 minuuttia ja lisää löysäksi vatkattu kermavaahto. Voit halutessasi soseuttaa keiton. Kiehauta keitto ja annostele. Koristele hienonnetulla lehtipersiljalla.

Tarjoile keitto esim. voissa paistetun leivän kera.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Nappaa Vuoden Kokin reseptit talteen

May 23, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive