top of page

Taistelu parempien pizzojen puolesta alkaa taas


Suomen ensimmäinen Pizzamestari-titteli meni Turkuun vuonna 2017 Ristorante Sergio’s -ravintolan Davide Sindonille. Nyt Pizzamestari-kilpailu käynnistyy jo toista kertaa ja tämä lähes kansallisruoaksi noussut herkku saa uuden mestarin maaliskuussa 2019.

Suomen ensimmäinen pizzeria avattiin vuonna 1961 Haminaan. Pizzanrakastajat elävät tällä hetkellä Suomessa uutta kulta-aikaa, kun Suomeen on perustettu ravintoloita, joiden sydämenä on joko puilla tai kaasulla lämmitettävä, Italiasta tuotu kiviarinauuni.

Nyt etsitään Suomen Pizzamestaria 2019, jolle laadukas pizza on intohimo. Food Camp Finland Oy hakee Arlan johdolla osallistujia ammattikokeille suunnattuun kilpailuun, jonka voittaja palkitaan Pizzamestari 2019 -tittelin lisäksi 4.000 eurolla. Haku on käynnissä nyt! Tarkemmat hakuohjeet löytyvät osoitteesta www.pizzamestari.fi.

Pizzamestarit 2019 -kilpailun tuomaristoa johtaa huippukokki ja ravintoloitsija Pekka Terävä, joka haluaa nostaa sekä pizzan että suomalaisten pizzaosaajien arvostusta. Arvostelussa kiinnitetään huomiota työskentelytapaan, makuun ja rakenteeseen, kuten kaikissa ammattikokkikilpailussa. Pekka Terävän lisäksi tuomaristossa on useita arvostettuja ruoan asiantuntijoita ja ammattilaisia.

”Myös pizza voi olla laadukasta, pieteetillä tehtyä ruokaa. Tiedän, että Suomessa on paljon upeaa pizzaosaamista. Pizzamestari-kilpailulla pyrimme tavoittamaan innovatiivisimmat ja rautaisimmat ammattilaiset, jotka nostavat jo 57 vuotta Suomessa olleen pizzan arvoonsa”, Terävä sanoo.

Kilpailuun osallistutaan omalla pizzareseptillä ja -kuvalla. Kahdeksan parasta valitaan semifinaaliin, ja heistä neljä parasta finaaliin. Pizzamestari 2019 -finaali järjestetään Fastfood & Café & Ravintola -ammattilaistapahtumassa maaliskuussa 2019. Finalistit tuovat mukanaan itsetehdyn pohjan ja valmistavat pizzan valmiiksi yleisön edessä.

Arlan ja Food Campin lisäksi Pizzamestari 2019 -kilpailun yhteistyökumppaneita ovat Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku, Pouttu, Dieta ja Easyfairs.

www.pizzamestari.fi

Pizzamestari Facebookissa: @pizzamestari

Pizzamestari Instagramissa: @pizzamestarisuomi

Lisätiedot:

Projektijohtaja Maarit Kivilahti Food Camp Finland Oy maarit.kivilahti@foodcampfinland.fi 050 4144 267

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page