top of page

Food & Art 2017


Michelin-tähtikokit yhdistävät voimansa kolmen illan ajaksi Suomessa

Ruokailu- ja taidefestivaali Food & Art tuo viisi Michelin-tason keittiömestaria maailman johtavien taidemuseoiden huippuravintoloista Serlachius-museoon Mänttään. Suomessa ei ikinä ole syöty illallista, jossa olisi tuikkinut näin monta Michelin-tähteä samanaikaisesti. Elokuun 24.–27. päivä Serlachius-museo Gösta ympäristöineen muuttuu festivaalialueeksi, jossa on illallisten lisäksi päiväohjelmaa, kuten H…n pitkä lounas, Afternoon Tea, Olo Pop Up, ranskalainen ruokatori ja koko perheen käsityöläismarkkinat.

– Food & Art on parissa vuodessa laajentunut sitä tahtia, että voimme puhua tapahtumasta jo festivaalina. Olemme lähteneet siitä, että ruokailu on enemmän kuin ruoka. Chef’s Menu -illallisten lisäksi Food & Artin aikana on paljon muutakin ohjelmaa. Esimerkiksi Mäntän Klubilla tarjotaan venäläisten keittiömestareiden valmistama Tsaarin aikainen pitkä lounas modernilla twistillä ja saamme Mänttään myös Olo Pop Upin Michelin-tähtikokki Jari Vesivalon johdolla, Kannas kertoo.

Mäntän Serlachius-museot ja niitä ympäröivä luonto ovat oleellinen osa festivaalikokemusta.

– Sekä suomalaiset että kansainväliset vieraamme ovat yllättyneet siitä, kuinka upea Serlachius-museoiden alue on. Useimmat heistä tulevat joka vuosi uudestaan, Kannas sanoo. Food Camp Finlandin toiminnan tarkoitus on kehittää ruokailukulttuuria. Se järjestää monimuotoisia tapahtumia ja kohtaamispaikkoja ruoan ystäville ja ammattilaisille.

Chef’s Menu -illallisen keittiömestarit elokuussa Food & Art -festivaaleilla

1. Espanjalainen Josean Alija luotsaa Nerue-ravintolaansa Bilbaon Guggenheim-museon yhteydessä. Ensimmäisen Michelin-tähtensä ravintola sai vuonna 2011. 2. Amsterdamin Rijksmuseumin RIJKS®-ravintola sai ensimmäisen Michelin-tähtensä joulukuussa 2016, mutta keittiömestari Joris Bijdendijkille tähdet ovat tuttuja myös hänen aiemmista ravintoloistaan. 3. Ranskalaisen Michel Brasin ravintolalla on ollut kolme Michelin-tähteä jo 1990-luvulta lähtien. Michel johtaa Café Bras ravintolaa Soulages-museossa Rodezissa yhdessä poikansa Sébastien Brasin kanssa. 4. Remo Capitaneo johtaa kahden Michelin-tähden Enrico Bartolini -ravintolaa Mudec-museossa Milanossa. 5. Mäntän Serlachius-museon Gösta-ravintolan keittiömestari Henry Tikkanen on valittu vuoden kokiksi Suomessa ja edustanut Suomea monissa kansainvälisissä kokkikilpailuissa. Suomalaisista keittiömestareista mukaan Chef’s Menu -illalliseen on myös saatu kansainvälisissä kilpailuissa palkittu Suomen tämän hetkinen Bocuse d’Or -edustaja Eero Vottonen. 6. Aiemmin useammankin ruotsalaisen Michelin-ravintolan (Bon Lloc, F12) luotsaajana tunnettu Paul Svensson toimii tällä hetkellä tukholmalaisen Fotografiska-museon ravintolan keittiömestarina. Hän on kaikkien ruotsalaisten ja monien suomalaisten suosikkikokki tv-ohjelma Strömsöstä.

Poimintoja Food & ART -festivaalin ohjelmasta – Chef’s Menu -illalliset Serlachius-museo Göstassa – Olo pop-up Autereen tuvassa – Tsaarin ajan reseptiikalla toteutettu H****n pitkä lounas modernilla twistillä Mäntän Klubilla – Afternoon tea Serlachius-museo Gustafissa – Käsityöläismarkkinat Serlachius-museo Göstan pihapiirissä – Ranskalainen ruokatori Kivijärvisalissa Göstan sisällä

Katso festivaalin tarkempi ohjelma täältä.

Lisätietoja

Kaikki keittiömestarit antavat haastatteluja mielellään jo ennakkoon.

Haastattelupyynnöt: Riikka Kannas, 040 354 6331, riikka.kannas@foodcampfinland.fi Lisätietoa Food Camp Finlandista: www.foodcampfinland.fi #foodandart2017

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page