top of page

Ahlman ja Olo Group aloittavat yhdessä uuden Huippukokki-koulutusohjelman


Kuvassa: Pasi Lassila, Mikko Pakola, Pekka Terävä ja Riikka Kannas. Ravintola-alaa jo pitkään piinannut koulutuspaikkojen vajaa täyttyminen ja valmistuneiden haluttomuus alan töihin sai Olo Groupin ryhtymään tuumasta toimeen. Keittiömestari ja ravintoloitsija Pekka Terävä on pidempään peräänkuuluttanut ravintola-alan koulutuksen muutoksen perään.

Nyt yhdessä Ahlmanin kanssa pilotoitavan Huippukokki-koulutusohjelman aikana opiskelija pääsee oppimaan alaa käytännön kautta. ”On aika siirtää osaamista eteenpäin”, linjaa Pekka Terävä. ”Tästä mestari ja kisälli -mallista hyötyvät kaikki osapuolet. Me voimme tarjota tukea, helpottaa työelämään siirtymistä ja samalla kantaa vastuuta siitä, että huippuosaajia syntyy tähän maahan jatkossakin”.

”Huippukokki-koulutus on rakennettu niin, että se tukee koulun opinto-ohjelmaa. Ohjelman tavoitteena on houkutella alalle opiskelijoita laaja-alaisesti. Naispuolisten huippukeittiömestareiden vähäisyys on globaali ongelma ja toivomme tämän uuden koulutusohjelman puhuttelevan myös naisia, sillä heillä on paljon annettavaa alalle, linjaa Food Camp Finlandin toimitusjohtaja Riikka Kannas.

”Ravintola-ala tarvitsee kipeästi uusia osaavia ammattilaisia. Me Ahlmanilla päätimme tehdä asialle jotain. Tehtävä on kuitenkin niin suuri, ettemme pärjää ja saa ääntämme kuulluksi yksin. Tästä syystä teemme tiivistä yhteistyötä työelämän kanssa. Kumppaneinamme tässä tulevassa, ainutkertaisessa pilottiprojektissa ovat Olo Group ja Food Camp Finland. Yhteistyökumppanimme jakavat kanssamme samat arvot koulutuksen tärkeydestä, raaka-aineiden kunnioittamisesta ja ammattialamme merkityksellisyydestä sekä suuren huolen ravintola-alan tulevaisuudesta”, kiteyttää Ahlmanin ravintola- ja catering-alan vastuuvalmentaja Pasi Lassila.

Huippukokki-mentorina toimii Mikko Pakola, Garden by Olon keittiömestari, joka nuorena keittiömestarina pystyy luontevasti antamaan vertaistukea ja olemaan roolimallina. ”Harjoitteluaikani huippuravintoloissa oli silmiä avaavaa”, kertoo Mikko ja jatkaa: ”Positiivinen asenne, keskittyminen ja halu kehittää itseänsä ovat vankka pohja, jolle on hyvä rakentaa uraa.”

Huippukokki-koulutuksen haku on alkanut. Koulutukseen valitaan 15-20 opiskelijaa. Valitut pääsevät keväällä 2020 Erasmus-vaihtoon Ranskaan sekä työharjoitteluun Olo Groupin huippuravintoiloihin. Haku päättyy 25.11., koulutus alkaa tammikuussa 2020 ja päättyy keväällä 2021.

Olo Group Oy on Michelin-tähtiravintola Olon ympärille kasvanut persoonallisten huippuravintoloiden ja rajoja rikkovien ruokailuelämysten ryhmä. ​ Ravintola Olon lisäksi ryhmään kuuluvat ravintolat Emo, Garden by Olo ja Nude. ​ Olo Groupiin kuuluu myös korkeatasoisia catering-palveluita tarjoava Food Camp Finland, joka pyörittää myös lounasravintola Maritoria Helsingin Herttoniemessä. Lisäksi yrityksen osaamisalueeseen kuuluu tapahtumien järjestäminen, konsultointi ja food service -alan toimijoiden kouluttaminen ravintoloista ruokateollisuuteen. Lisäksi Olo Groupiin kuuluu viinien verkkokauppa ja yrityspalvelu Bottlescouts.​

Ahlman tarjoaa ammatillista koulutusta, taideaineita, pelikoulutusta ja -valmennusta, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä Tampereen keskustan kupeessa. Visiomme mukaisesti tavoitteenamme on rakentaa Ahlmanista luovuuden, rohkeuden, taidon ja yrittäjyyden osaamispuisto. Ahlmanilla opitaan tekemällä ja tekemiselle on rakennettu toimivat ympäristöt, joissa päivittäin kohdataan ihan oikeita asiakkaita todellisissa asiakaspalvelutilanteissa. Tuotamme elämyksiä kaikille aisteille – makuja, musiikkia, mielikuvia, silmäniloa, tunteita ja tunnelmaa.

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page