Italialainen suosikkiresepti by Mikko Kaukonen

June 7, 2019

Tiramisu on italialainen jälkiruoka, jossa maistuvat kahvi ja täyteläinen mascarponejuusto. Vin Santo ja Marsala ovat perinteisimpiä kostukkeita, mutta amaretto tai konjakki toimii myös erinomaisesti. Suosittelemme kokeilemaan! Reseptin on laatinut keittiömestarimme Mikko Kaukonen.

Tiramisu

750 g mascarpone-juustoa
6 kpl kananmunia
180 g sokeria
3 dl espressoa
300 g ladyfingers-keksejä
n. 4 cl amarettoa
Kaakaojauhetta

 

Keitä espresso ja sekoita amareton kanssa. Kostuta keksit kahvi-amaretto-seoksella. Aseta keksit tiramisuvuokaan.

Vatkaa keltuainen ja 140 g sokeria kovaksi vaahdoksi. Yhdistä mascarponen joukkoon.

Vatkaa valkuainen ja loput sokerista (40 g) kovaksi vaahdoksi ja nostele mascarponen joukkoon.
Voit maustaa massaa espressolla.

Levitä kreemi keksien päälle ja koristele lopuksi kaakakojauheella. Anna tekeytyä jääkaapissa. Tiramisu on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Tags:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Nappaa Vuoden Kokin reseptit talteen

May 23, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive