top of page

Turun kaupunki ja Food Camp Finland mittavaan yhteistyöhön: Ruokaa ja taidetta yhdistävä Food & 

Food & Art Festival on vuosittain järjestettävä, ruokailua ja taidetta yhdistävä tapahtuma, joka kerää yhteen suomalaisia ruoan ja viinin ystäviä, kulinaristeja sekä ruoka-ammattilaisia. Festivaali tarjoaa ruokailukokemuksia huippukeittiöistä ympäri maailmaa ja Suomesta sekä monenkirjavia taidekokemuksia. Food & Art Festival Turku järjestetään 5.–8.9.2019 Ruissalon Tapahtumatelakalla. Festivaali on järjestetty aiemmin viisi kertaa Mäntän Serlachius-museoiden alueella.

”Etsimme festivaalille uutta paikkaa, jossa sen kasvattaminen ja kehittäminen Pohjoismaiden merkittävimmäksi ruokailu- ja taidetapahtumaksi olisi mahdollista. Turku oli kaikista kaupungeista meidän ensisijainen toiveemme. Varsinais-Suomi on Suomen rikkain raaka-ainealue, kaupungista löytyy paljon ruokaosaamista alan oppilaitoksista huippuluokan ravintoloihin sekä runsaasti mahdollisuuksia yhteistyöhön eri taiteenalojen kanssa. Käytännössä pystymme tuottamaan siis ison osan festivaalin sisällöstä paikallisesti.”, kertoo tapahtuman isä ja keittiömestari Pekka Terävä.

Food & Art Festival Turku tarjoaa ohjelmassaan nautintoja, ideoita ja inspiraatioita neljän päivän ajan. Legendaarisen yhdeksän ruokalajin Chef’s Menu -illallisen sisällöstä vastaavat mm. kahden Michelin-tähden kokki Mathias Dahlgren, kolme S. Pellegrino Young Chef -kilpailun finalistia maailmalta ja huhtikuussa valittava Suomen Vuoden Kokki 2019. Turun tarjoamaa ravintolaskeneä ei suinkaan olla unohdettu – ravintoloilla on mahdollisuus olla mukana rakentamassa festivaalin ohjelmaa omilla sisällöillään. Festivaalin Food Market pitää sisällään mm. kokkausdemoja, keskusteluja ruoasta ja taiteesta, tasting-annoksia, paikallisia tuottajia ja paljon muuta. Festivaalin päätöspäivänä pidetään keittiökirppis, jossa on mahdollisuus myydä mitä tahansa ruokailu-aiheista tavaraa keittiölaitteista astioihin ja keittokirjoihin. Vierailevien keittiömestareiden lista sekä festivaalin tarkempi ohjelma julkaistaan vaiheittain kevättalven 2019 aikana.

”On valtavan hienoa, että olemme saaneet tapahtuman kasvun tueksi Turun kaupungin, joka on ottanut ruoan tärkeäksi osaksi myös omaa strategiaansa”, iloitsee festivaalin järjestäjän, Food Camp Finlandin toimitusjohtaja Riikka Kannas.

Turku ottaa ylpeänä tapahtuman tärkeäksi osaksi Suomen johtavan ruokakaupungin kokonaisuutta. Tapahtuma- ja kulttuurikaupunki Turussa ruokakulttuuri on yksi keskeisistä teemoista. Koko alueen laadukas ja mittava lähiruokatarjonta sekä Varsinais-Suomelle ainutlaatuinen merellisyys ja saaristo tuovat tapahtumalle aivan oman vivahteensa. Food & Art Festival sopiikin tapahtumana juuri Turkuun erinomaisesti.

”Turussa järjestettyjen merkittävien ruokatapahtumien sarja jatkuu nyt hienosti, kun Food & Art Festival saapuu kaupunkiin. Tapahtuma on omiaan lisäämään edelleen Turun tunnettuutta ruokakaupunkina ja samalla se edistää matkailua ja yritysten liiketoimintaa koko alueella”, iloitsee kaupunginjohtaja Minna Arve.

Tapahtuma on paljon muutakin kuin ruokafestivaali. Se on myös tähtikokkien kesäleiri, jossa eri puolilta maailmaa tuodut kokit tutustuvat Suomen luontoon mm. sienestämällä, kalastamalla ja saunomalla. Vuonna 2017 Food & Art Festivalissa vieraillut ranskalainen kolmen Michelin-tähden keittiömestari Michel Bras oli erityisen viehättynyt Suomen metsistä ja sen tarjoamista aarteista. Kesäleiri on pannut alulleen myös monta ystävyyssuhdetta ja yhteistyökuviota kokkien keskuudessa. Kokit ovat muun muassa tehneet toistensa ravintoloissa pop up -vierailuja tapahtuman jälkeen. ”Tapahtuma on kokeille verkostoitumistilaisuus, sekä inspiroiva elämys. On huikeaa tutustua Suomeen ihmisten ja suomalaisten raaka-aineiden kautta”, sanoo viime vuonna tapahtumassa vieraillut S. Pellegrino Young Chef 2018 -kilpailun voittaja, japanilainen Yasuhiro Fujio.

Lue lisää festivaalista ja sen ohjelmasta osoitteessa www.foodandart.fi. #foodandart2019

LISÄTIETOJA:

Haastattelupyynnöt / Food Camp Finland: Markkinointipäällikkö Timea Slavic, timea.slavic@foodcampfinland.fi, 040 848 6050

Haastattelupyynnöt / Turun kaupunki: Yhteysjohtaja Antti Kirkkola, antti.kirkkola@turku.fi, 050 559 0103

Kumppanuudet:

Projektijohtaja Maarit Kivilahti, maarit.kivilahti@foodcampfinland.fi, 050 414 4267

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page