top of page

Suomen ensimmäinen Makeamestari on Simo Pietarinen


Food Camp Finlandin ja Arlan järjestämässä kilpailussa Suomen ensimmäiseksi Makeamestariksi valittiin Simo Pietarinen Helsingin Ravintola Demosta. Voittaja sai palkinnoksi 4 000 € sekä kolmipäiväisen suklaakoulutuksen Valrhonan koulutuskeskukseen, Ranskaan.

Kovatasoisessa kilpailussa Makeamestari 2018 -tittelistä kisasivat kahdeksan keittiöalan huippuammattilaista eri puolelta Suomea. Kilpailussa tuli toiseksi Piero Silvani Helsingin Ravintola Askista, kolmanneksi Eija Kuningas Luumäeltä ja neljänneksi Ville Korpi Turun Ravintola Ludusta.

Finaalissa ensimmäisenä kilpailutehtävänä oli valmistaa kolme kakkua ja toisena kilpailutehtävänä oli valmistettava kuusi kappaletta ravintolajälkiruokia.

”Kilpailun voiton ratkaisi tasapainoinen, siisti ja huolellinen työ”, kertoo Makeamestari 2018 -kilpailun päätuomari Pekka Terävä.

Kilpailun puheenjohtajana toimi Pastry Works Oy:n ja Gagu-brändin omistaja Jarmo Laitinen, joka on Suomen tunnetuimpia jälkiruokamestareita. Muut tuomariston jäsenet olivat: ravintoloitsija ja keittiömestari Pekka Terävä (Ravintola Olo, Olo Garden & Bar, Emo ja Gösta), kondiittorimestariSusanna Suhonen (Ekberg), Culinary Expert Brian Hallin Pedersen, (Arla Global Foodservice), Michelin-palkittu keittiömestari ja luova johtajaJari Vesivalo, (Ravintola Olo), Food Inspirations Manager Pekka Kettunen (Kespro), liiketoimintajohtaja Nina Harlin (Mediatalo Keskisuomalainen) sekä Pastry Chef / Demonstrator Stéphanie Vastel (Sosa Ingredients Company).

Makeamestari 2018 -kilpailun yhteistyökumppanit ovat: Arla, Food Camp Finland, Kespro, Easyfairs, Suomen Sokeri, Myllyn Paras, Valrhona, Medanta, Electrolux ja Aromi-lehti.

www.makeamestari.fi

Lisätiedot:

Food Camp Finland Oy, projektijohtaja Maarit Kivilahti, maarit.kivilahti@foodcampfinland.fi +358 50 4144 267

Pastry Works Oy, kilpailun puheenjohtaja Jarmo Laitinen, jrm.laitinen@kolumbus.fi +358 50 540 1302

Food Camp Finlandin liiketoimintaan kuuluu catering- ja tapahtumatoimintaa sekä konsultointia. Yritys järjestää vuosittain ruokailun ympärille tapahtumia ruokavaikuttajille ja hyvän ruoan ystäville. Food Campin tunnettuja tapahtumia Makeamestari-kilpailun lisäksi ovat mm. Food & Art sekä Food & Talk. Vuonna 2017 Food Camp Finland valittiin Suomen parhaaksi catering-yritykseksi (Evento Awards 2017). Food Camp Finland konsultoi myös ruokailuun ja tapahtumiin liittyvien toimialueiden yrityksiä ja yhteisöjä uusien ratkaisujen ja ideoiden synnyttämisessä. Food Campilla on asiantuntemusta niin ruokatuotteiden kuin liiketoiminnankin kehityshankkeisiin. Food Camp Finland on osa Olo Groupia. Lisätietoa: www.foodcampfinland.fi Arla Oy on osa kansainvälistä Arla Foodsia, joka on maidontuottajien omistama osuuskunta. Suomessa Arla toimii Arla Suomi -yhteistyöryhmässä, johon kuuluu 10 yhteistyömeijeriä eri puolilta Suomea. Arla Suomi -yhteistyöryhmässä on kaikkiaan 550 suomalaista maidontuottajaa. Arla jalostaa noin 270 miljoonaa litraa suomalaista maitoa Sipoon meijerissä ja Hämeenlinnan osuusmeijerissä. Arlan mielestä suomalaisella maidontuotannolla ja meijeriteollisuudella on merkittävä rooli Suomessa myös tulevaisuudessa, niin kotimarkkinoiden kuin vienninkin osalta.

Lisätiedot: www.arla.fi

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page