Grillivinkki: Kyproksen pita-leivät Apetina Halloumi-juustolla

July 6, 2018


Kesän parhaat grilliherkut ottavat vaikutteita maailman katukeittiöistä. Halloumi sopii erinomaisesti kyproslaisen pita-leivän täytteeksi. Grillattu, savunmakuinen munakoisotahna baba ganoush syntyy grillissä käden käänteessä. Food Camp suosittelee kokeilemaan reseptiä kesän grillijuhlissa!


Resepti (4:lle hengelle)
 

1 pkt Apetina Halloumi
4 kpl pitaleipiä
2 munakoisoa
½ kurkku
2 dl kreikkalaista jogurttia
1 sitruuna
1 punasipuli
1 ruukku lehtipersiljaa
1 tl kuivattua minttua
1 tl sokeria
Suolaa ja mustapippuria myllystä
Oliiviöljyä

 

 • Pese ja raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Lisää hieman suolaa ja rutistele raastetta, jotta siitä irtoaa nestettä. Anna ”itkeä” puoli tuntia ja puristele raaste niin kuivaksi kuin pystyt. Lisää jogurtin joukkoon, mausta suolalla ja mustapippurilla, kuivatulla mintulla ja oliiviöljyllä.
    

 • Leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi ja mausta ½ sitruunan mehulla, suolalla, mustapippurilla, sokerilla ja oliiviöljyllä.
    

 • Leikkaa toisesta munakoisosta 2 mm paksuja siivuja ja toinen pitkittäin neljään osaan. Penslaa kevyesti oliiviöljyllä ja grillaa kypsäksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jätä siivut odottamaan ja kuori isommat palat kulhoon. Purista kulhoon ½ sitruunan mehu. Lisää 1 rkl jogurttia ja soseuta sauvasekoittimella tahnaksi. Tarkista maku.
    

 • Grillaa halloumi-viipaleet ja pitaleivät ja tarjoile tsatsikin, baba ganoushin, munakoisoviipaleiden ja punasipulin kanssa

  Hyvää ruokahalua! 

  Yhteistyössä Arla
  www.arla.fi

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Nappaa Vuoden Kokin reseptit talteen

May 23, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive