top of page

Mitä yksi maailman vaikutusvaltaisimmista kokeista tekee Mäntässä?


Mäntän Serlachius-museo ympäristöineen muuttuu tänään festivaalialueeksi, kun ruokailu- ja taidetapahtuma Food & Art käynnistää kolmipäiväisen ohjelmistonsa. Mukana on ennennäkemätön joukko Michelin-tason keittiömestareita ja palkittuja huippukokkeja ympäri Eurooppaa. Yksi heistä on maailman parhaimpien keittiömestareiden joukkoon valittu ranskalainen Michel Bras.

Food & Art -tapahtuma kokoaa ravintolamaailman huiput Mäntän Serlachius-museon ympäristöön 24.-26.8. Suomalaisen keittiömestareiden lisäksi paikalle saapuu vierailevia tähtiä Italiasta, Espanjasta, Ranskasta, Hollannista, Ruotsista ja Venäjältä.

Yksi kiinnostavimpia vieraita on ranskalainen Michel Bras, 70, jonka nimi keikkuu vuosittain Le Chef: 100 of The Best Chefs in the World -listan kärjessä. Kyselytutkimuksessa Michelin-palkitut kokit antavat tunnustusta kollegoilleen. Vuonna 2016 Bras äänestettiin maailman parhaimmaksi keittiömestariksi ja tänä vuonna hän sijoittui neljänneksi. Miten ravintolamaailman rokkikukko päätyi Suomeen?

– Tänä vuonna Food & Art -tapahtuman teemana on museoravintoloiden keittiömestarit maailmalla. Haaveenamme oli saada Café Bras -ravintolaa Ranskan Rodezissa Soulages-museon yhteydessä pyörittävä Bras mukaan, tapahtuman isä, ravintoloitsija Pekka Terävä kertoo.

Kontakti Brasiin löytyi yhteisen tutun, Suomen Yhdysvaltain suurlähetystössä keittiömestarina työskentelevään Sylvain Floirac’n, kautta. Jo eläkkeelle siirtynyt Bras kiinnostui tapahtumasta, ja lupautui valmistamaan oman annoksensa Chef’s Menu -illalliselle. Suomeen hän saapui jo muutama päivä ennen tapahtumaa – tutustuakseen paremmin paikallisiin raaka-aineisiin ja suomalaiseen ruokakulttuuriin.

– Ajatus yhdistää ruoka ja taide kiehtoo minua ja odotan innolla, miten tämä tulee tapahtumassa toteutumaan, Bras sanoo ja kehuu samalla Suomen tehneen häneen lähtemättömän vaikutuksen.

Loppuunmyyty Chef’s Menu tarjoillaan Ravintola Göstassa kolmena iltana.

– Koen etuoikeudeksi saada paikan päälle yhden kaikkien aikojen vaikutusvaltaisimmista keittiömestareista. Hän on toiminut mentorina lukuisille palkituille kokeille, myös tapahtumaan osallistuville Michelin-kokeillemme. Onkin fantastista, että täällä Suomen Mäntässä heillä on mahdollisuus tavata esikuvansa, Terävä iloitsee. Kuva: Julius Konttinen

Seuraa tapahtumaa sosiaalisen median kanavissa @foodandartfestival ja #foodandart2017.

Food & Art Festival Facebookissa ja Instagramissa.

Lisätietoa & haastattelupyynnöt: Timea Slavic, timea.slavic@foodcampfinland.fi, 0408486050

www.foodcampfinland.fi

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page