Mitä yksi maailman vaikutusvaltaisimmista kokeista tekee Mäntässä?

August 24, 2017

 
Mäntän Serlachius-museo ympäristöineen muuttuu tänään festivaalialueeksi, kun ruokailu- ja taidetapahtuma Food & Art käynnistää kolmipäiväisen ohjelmistonsa. Mukana on ennennäkemätön joukko Michelin-tason keittiömestareita ja palkittuja huippukokkeja ympäri Eurooppaa. Yksi heistä on maailman parhaimpien keittiömestareiden joukkoon valittu ranskalainen Michel Bras.
 

Food & Art -tapahtuma kokoaa ravintolamaailman huiput Mäntän Serlachius-museon ympäristöön 24.-26.8. Suomalaisen keittiömestareiden lisäksi paikalle saapuu vierailevia tähtiä Italiasta, Espanjasta, Ranskasta, Hollannista, Ruotsista ja Venäjältä.
 

Yksi kiinnostavimpia vieraita on ranskalainen Michel Bras, 70, jonka nimi keikkuu vuosittain Le Chef: 100 of The Best Chefs in the World -listan kärjessä. Kyselytutkimuksessa Michelin-palkitut kokit antavat tunnustusta kollegoilleen. Vuonna 2016 Bras äänestettiin maailman parhaimmaksi keittiömestariksi ja tänä vuonna hän sijoittui neljänneksi. Miten ravintolamaailman rokkikukko päätyi Suomeen?
 

– Tänä vuonna Food & Art -tapahtuman teemana on museoravintoloiden keittiömestarit maailmalla. Haaveenamme oli saada Café Bras -ravintolaa Ranskan Rodezissa Soulages-museon yhteydessä pyörittävä Bras mukaan, tapahtuman isä, ravintoloitsija Pekka Terävä kertoo.
 

Kontakti Brasiin löytyi yhteisen tutun, Suomen Yhdysvaltain suurlähetystössä keittiömestarina työskentelevään Sylvain Floirac’n, kautta. Jo eläkkeelle siirtynyt Bras kiinnostui tapahtumasta, ja lupautui valmistamaan oman annoksensa Chef’s Menu -illalliselle. Suomeen hän saapui jo muutama päivä ennen tapahtumaa – tutustuakseen paremmin paikallisiin raaka-aineisiin ja suomalaiseen ruokakulttuuriin.
 

– Ajatus yhdistää ruoka ja taide kiehtoo minua ja odotan innolla, miten tämä tulee tapahtumassa toteutumaan, Bras sanoo ja kehuu samalla Suomen tehneen häneen lähtemättömän vaikutuksen.
 

Loppuunmyyty Chef’s Menu tarjoillaan Ravintola Göstassa kolmena iltana.

– Koen etuoikeudeksi saada paikan päälle yhden kaikkien aikojen vaikutusvaltaisimmista keittiömestareista. Hän on toiminut mentorina lukuisille palkituille kokeille, myös tapahtumaan osallistuville Michelin-kokeillemme. Onkin fantastista, että täällä Suomen Mäntässä heillä on mahdollisuus tavata esikuvansa, Terävä iloitsee.

Kuva: Julius Konttinen


Seuraa tapahtumaa sosiaalisen median kanavissa
@foodandartfestival ja #foodandart2017.


Food & Art Festival Facebookissa ja Instagramissa.Lisätietoa & haastattelupyynnöt:
Timea Slavic, timea.slavic@foodcampfinland.fi, 0408486050

www.foodcampfinland.fi

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Nappaa Vuoden Kokin reseptit talteen

May 23, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

© Food Camp Finland 2018
Tilaa uutiskirjeRekisteriseloste

Oiva-raportti