Perheeseemme kuuluvat myös
nude.png

© Food Camp Finland 2018
Tilaa uutiskirjeRekisteriseloste

Oiva-raportti

Pizzamestari 2017

October 14, 2016

Pizzamestari 2017 -kilpailunostaa suomalaisten suosikkiruoan arvostusta

Suomen ensimmäinen pizzeria avattiin vuonna 1961, ja pizza on ollut jo vuosikausia yksi suomalaisten suosikkiruoista. Vihdoin tämä lähes kansallisruoaksi noussut herkku saa ansaitsemaansa arvostusta, kun maaliskuussa 2017 valitaan Suomen ensimmäinen Pizzamestari. Haku on käynnissä nyt!

Nyt etsitään Suomen ensimmäistä Pizzamestaria: ruoan ammattilaista, jolle laadukas pizza on intohimo. Food Camp Finland ja pääyhteistyökumppani Arla hakevat osallistujia ammattikokeille suunnattuun kilpailuun, jonka voittaja palkitaan Pizzamestari 2017 -tittelin lisäksi opintomatkalla Italiaan. Italiassa kouluttajina ovat paikalliset huippukokit. Haku on käynnissä 10. joulukuuta 2016 saakka.
 

Pizza oli vuonna 2015 suomalaisten toiseksi mieluisin ruokalaji, kertoo Suomen Gallupin muutaman vuoden välein toistettava Ruokatietoa-kyselututkimus*. Siitä huolimatta pizzaa pidetään usein huonolaatuisena vatsantäytteenä.
 

Pizzamestarit 2017 -kilpailun tuomaristoa johtaa muun muassa palkitusta Olo-ravintolasta tunnettu huippukokki Pekka Terävä, joka haluaa nostaa sekä pizzan että suomalaisten keittiömestareiden arvostusta.

 

”Myös pizza voi olla laadukasta, pieteetillä tehtyä ruokaa. Tiedän, että Suomessa on paljon upeaa pizzaosaamista. Pizzamestari 2017 -kilpailulla pyrimme tavoittamaan innovatiivisimmat ja rautaisimmat ammattilaiset, jotka nostavat jo 55 vuotta Suomessa olleen pizzan arvoonsa”, Terävä sanoo.
 

Kilpailuun osallistutaan omalla pizzareseptillä ja -kuvalla. Kahdeksan parasta valitaan semifinaaliin, ja heistä neljä parasta finaaliin. Pizzamestari 2017 -finaali järjestetään Fastfood & Café & Ravintola -ammattilaistapahtumassa maaliskuussa 2017. Finalistit tuovat mukanaan itsetehdyn pohjan ja valmistavat pizzan valmiiksi Messukeskuksen lavalla, yleisön edessä.
 

Arlan lisäksi Pizzamestari 2017 -kilpailun yhteistyökumppaneita ovat Metro-tukku, HKScan, Aromi-lehti, Dieta, Easyfairs, Myllyn Paras ja Medanta.
 

Lisätiedot:
 

Riikka Kannas
Food Camp Finland
riikka.kannas@foodcampfinland.fi
+358 40 354 6331

 

Ilona Haahtela
Miltton
ilona.haahtela@miltton.fi
+358 44 796 0012

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Nappaa Vuoden Kokin reseptit talteen

May 23, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts

November 8, 2019

October 3, 2019

September 24, 2019

September 13, 2019

Please reload

Archive